Kitap Tanıtımı |
-Mevzuat İçtihat Özbilgiler-
Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Madde Değerlendirmeleri
Mobbing -İşyerlerinde Psikolojik Taciz-
Alt İşverenlik İlişkisi -Taşeronluk-
İşyeri Devri
Ücret
Fesih
İş Güvencesi
Tazminatlar
İbra
Kapıcı
Ve diğerleri
4857 sayılı İş Kanunu ile ilgili yanlış uygulamaları ve dolayısıyla mağduriyetleri azaltmak amacıyla düzenlemiş olduğum - Uyuşmazlık Konularıyla İş Kanunu - başlıklı kitabıma gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum. Bu nedenle, kitabın içeriği genişletilerek yeniden hazırlanmış ve ilgililerin istifadesine zevkle sunulmuştur.
Kitabın içeriğine, asıl işveren-alt işveren ilişkisine 10, Kanunun kapsamı konusuna 4, eşit davranma ilkesine 2, işyeri veya bir bölümünün devrine 7, geçici iş ilişkisine 1, iş sözleşmesine 7, belirli süreli iş sözleşmesine 3, kısmi süreli çalışmaya 1, süreli feshe 1, iş güvencesine 18, çalışma koşullarında değişikliğe 2, işverenin haklı nedenle derhal feshine 6, iş arama iznine 2, fazla çalışmaya 10, yıllık izne 6 ve kıdem tazminatına 7 olmak üzere toplam 76 yeni farklı özellikte yargı kararı eklenmiştir.
İbra, denkleştirme, telafi çalışması ve konut kapıcıları konuları da ilk defa ele alınmış, bu konularla ilgili mevzuat ve içtihatlar belirtilerek değerlendirmeler yapılmıştır.
Ayrıca, 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taşradaki işlemlerini yürüten birimde yapılan değişiklik, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun (Yeni) konularla ilişkili maddeleri ve Mobbing ile ilgili bilgiler de verilmiştir.
Anlatımda önceki baskıda olduğu gibi konular öz bilgiler halinde verilmeye ve yargı kararlarındaki önemli ifadelerin altı çizilerek dikkat çekilmeye çalışılmıştır.
Yine, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 20. 06. 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmiş, 6331 sayılı Kanun olarak 30. 06. 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Kanunun 38inci maddesinde;
- 6, 7 ve 8inci maddelerinin; Kamu kurumları ile 50den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayımı tarihinden itibaren iki yıl sonra, 50den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayımı tarihinden itibaren bir yıl sonra ve diğer işyerleri için yayımı tarihinden itibaren 6 ay sonra,
- 9, 31, 33, 34, 35, 36 ve 38inci maddeler ile geçici 4, geçici 5, geçici 6, geçici 7 ve geçici 8inci maddelerinin yayımı tarihinde,
- Diğer maddelerinin yayımı tarihinden itibaren 6 ay sonra,
yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.
Söz konusu Kanun naddeleriyle ilgili öz değerlendirmelere de yer verilmiştir. |