Kitap Tanıtımı |
"Humour" kelimesi yabancı bir kelimedir. Anlamı "olayların gülünç yanlarını görme yeteneği, nüktedanlık, şakacılık"tır.
Humour türü yazıları seviyorum, 1982 yılında Güneş gazetesi yayınlanmaya başladığında, Ali Rıza Kardüz imzası ile bu tür yazılara başladım. Daha sonra Sabah ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde 2000'li yıllara kadar yazılarım yayınlandı.
"Olaylarla alaylar" diye isimlendirilen yazılarımı ünlü sanatçılar Haslet Soyöz ve rahmetli Mıstık (Mustafa Eremektar) çizimleriyle ilgi çekici hale getiriyordu.
Bu tür yazı tekniğini, bu tür yazıları çok seviyorum.
Güngör URAS
GÜNGÖR URAS
Güngör URAS, Düzce'de doğdu. Ankara Koleji'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktora yaptı, Boğaziçi Üniversitesi'nde doçentliğini aldı. Marmara Üniversitesi'nde profesör oldu.
1962-1974 Yıllarında devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak çalıştı. TÜSİAD'ın ilk Genel Sekreteri'dir. Uzun yıllar Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptı.
1968'ten bu yana basında yazılarıyla yer alıyor. Dünya ve Milliyet gazetelerinde köşe yazıları devam ediyor. DPT yayınları ve diğer yayınevlerinden çıkmış 30'un üzerinde yayını bulunuyor.
NTV TV'de Sokağın Ekonomisi programını sürdürüyor. NTV Radyo'da her sabah Ayşe Hanım Teyze'sine ekonomiyi anlatıyor..
Uras, yıllardır bilgi ve deneyimlerini kamuoyuyla paylaşan bir iktisatçı... En önemli özelliği kendisini okuyan kitlenin, ekonomik konuları rahatlıkla anlamasını sağlayan örneklerle ifade etmesi. "Ayşe Teyze" söylemi Türk ekonomisi literatürüne Uras sayesinde girdi. 7'den 70'e herkes ekonomiyi Ayşe Teyze'yle rahatlıkla çözebiliyor.
Nuran Uras ile evli. Bir kızı (Elif Uras) ve bir torunu var.
Son kitaplarından bazıları;
- Fikir Üreten Fabrika (Güngör Uras ve Feyyaz Berker), Doğan Kitap, 2009
- Bak Ben Sana Anlatayım, Doğan Kitap, 2010
- Bilinmeyen Bodrum, Boyut Yayıncılık, 2015
- Sanayileşecektik, Büyüyecektik, N'oldu Bize, Doğan Kitap, 2017
- O Ülkeden Bu Ülkeye Geze Geze, Tarihçi Kitabevi, 2017 |