Kitap Tanıtımı |
Günümüz öykücülüğünün önde gelen yazarlarından İnan Çetinin ikinci öykü kitabı İçimizdeki Şatonun yeni basımı YKYden yapıldı.
İçimizdeki Şatoda ikisi kısa dört öykü var. Dilsizlik, körlük gibi izlekler çevresinde etkileyici bir öykü dünyası yaratıyor İnan Çetin. Birbirleriyle uzak yakın bağları var her bir öykünün. Kişilerinin iç dünyalarını işlemede, gündelik yaşamın çatlaklarında oluşan gerilimleri dile getirmede özgün bir üslup yakalıyor. Kendi anlatı dünyasının ortasından sesleniyor okuruna.
2005teki ilk basımında şu yorumlar yapılmıştı İçimizdeki Şato için:
Radikal Kitap, Semih Gümüş:
İnan Çetin'in öykülerinde anlatılanlar, öykülerin kişileri, kişiler arasındaki ilişkiler değerli bir halıyı dokurcasına gelişip ayrıntılarda öyle dünyalar yaratıyorlar ki, bu yapı son zamanlarda az rastladığımız zenginlikte bir bir okuma etkinliği yaratıyor. Ne ki bu öyküler bununla yetinmeyip ayrıntılardan hayata ilişkin bütüncül ve özgün düşünceler üretiyor.
Cumhuriyet Kitap, Özer Sayın:
İçimizdeki Şato -ister istemez- Kafka'nın Şato kitabını hatırlatıyor. Hiçbir yere varmayan, tuhaf değişimler geçiren kahramanlarıyla İnan Çetin, Kafka'yla aynı coğrafyaya taşıyor öykülerini.
Radikal Kitap, Faruk Duman:
Ben okuduğum metinleri, beni düş kurmaya zorladığı kadar severim; belki zaten okurluk dediğimiz de budur. (...) Bu noktada İnan Çetin'in İçimizdeki Şato, Avlu gibi öykülerinin dikkatle incelenmesi gerektiği açıktır.
Virgül Dergisi, Metin Fındıkçı:
İnan Çetin'in İçimizdeki Şato'sunu çok sevdim. Kitabı okuyup bitirdiğimde, hikayelerin içinde kaybolduğumu hissettim ve hala nerede durduğumu kestiremiyorum. |