Kitap Tanıtımı |
Kitap Tasarım süreci, Düşünce çizimi, Ölçülü çizim, Mekânı Çizmek, Etkileri Çizmek, Melez teknikler başlıklarıyla altı bölümden oluşmaktadır. 176 sayfalık kitabın ana metnini izleyen ve 49 terimi içeren bir sözlük bulunmaktadır.
Bu kitap, iç mekânın çizimler ve modeller aracılığıyla sunumunu anlatır. İç mimarlık disiplini biçim, yapı ve malzeme ile mekân anlayışı ve kullanımıyla ilgilidir. İç mekânı çizmek ve sunmak bu nedenle zordur çünkü çizilen yalnızca biçim değil, biçimin oluşturduğu mekândır. Biçim çizgilerle kâğıda aktarılabilir ama mekân kâğıt üzerinde nasıl anlatılır? Literatür İç Mimarlık Temelleri Dizisi, iç mimariye ve iç mimarinin altında yatan fikirlere giriş niteliğindeki kaynak kitaplardan oluşmaktadır. Kitap içerisinde temel teorileri desteklemek üzere seçilen örneklerde, modern çalışmalardan ayrıntılı detay ve incelemeler sunulmuştur. Böylelikle, kitap tüm iç mimari, tasarım öğrencilerine ve bu konuya ilgi duyan genel okuyucu kitlesine değerli bir kaynak sunar. Bu serideki üçüncü kitap olan İç Mekân Çizimi ve Sunumu, çizim ve modelleme aracılığıyla iç mekânın çizilmesi ve sunulmasına giriş yapar. Kitapta pek çok yöntem ve çizim çeşidi tanıtılır, bunları anlamanın ve kullanmanın yöntemleri anlatılır. Güncel ve geleneksel işlerin detaylı incelemeleriyle temel kuramlar desteklenmiştir, kitap iç mekânı sunma yöntemleri üzerine öğretici ve esin verici bir rehberdir.
Öne çıkan başlıklar: tasarım süreci, program özeti, uzay-zaman, esin, çizge(diyagram), ölçek ve oran, ortografik izdüşüm, aksonometrik ve izometrik, detay, perspektif, fiziksel model, dijital model, CADCAM, etki, melez teknikler, kolaj ve montaj, malzemeler, görsel senaryo, sayfa düzeni, konsept panosu.
Katkıda bulunanlar: Ron Arad Associates, Studio Myerscough, Elastik, muf architcture/art, Steven Holl Architects, FLC/ADAGP, Foundation Le Corbusier, Penelope Haralambidou, Alvar Alto Museum, Emily Pitt, Orit Sarfatti, Matt Clay, Mami Sayo, Silvia Ullmayer, RIBA Libarary Drawings, Sauerbruch Hutton Architects |