Kitap Tanıtımı |
Eserin ilk bölümünde Geçerli İbranamenin nasıl düzenlenmesi gerektiği Yargıtay kararları ve yeni Borçlar Kanunu ile diğer hukuksal düzenlemeler ışığında tüm yönleriyle ele alınmış ve somut örneklere yer verilmiştir.
Kitabın diğer bölümlerinde ise söz konusu tazminatlarla ilgili çok sınırlı bir yasal düzenleme olması nedeniyle, özelikli itilaf konularına yönelik çok sayıda yargı kararlarına da yer verilmiştir. Kitapta kıdem, ihbar ve kötü niyet tazminatlarına hak kazanma şartlarından, hesaplanmasına; vergilendirilmeden SGK primi kesilip kesilemeyeceğine birçok uygulama konusuna yer verilmiştir. Ayrıca bu tazminatlarla geçerli ibraname düzenlenmesiyle ilgili en çok sorulan soruların cevapları da ayrı bir bölüm halinde işlenmiştir.
Bu eser herkesin kolayca faydalanacağı şekilde dizayn edilmiştir. Kitabın özellikle tüm avukat hukukçu, işyerleriişçiişveren, taşeronSMMMYMM, avukat, bilirkişi, stajyeraday SMMM, insan kaynakları departmanı çalışanları, akademisyen, öğrenci ve diğer ilgililer için faydalı bir başucu kitabıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
Geçerli İbraname Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esaslar
Kıdem Tazminatı Kavramı ve Hak Kazanabilme Şartları
Kıdem Tazminatının Hesaplanması
Kıdem Tazminatı İhtilaflarına İlişkin Yargı Kararları
Basın ve Deniz İşlerinde Çalışanların Kıdem Tazminatı
İhbar ve Kötü Niyet Tazminatı Uygulamaları
İbraname Düzenleme Kıdem İhbar ve Kötü Niyet Tazminatlarına İlişkin En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları
Kıdem İhbar ve Kötüniyet Tazminatı İhtilaflarının Çözümü
Kıdem İhbar ve Kötüniyet Tazminatları Uygulamalarına İlişkin Yararlı Bilgiler |