Kitap Tanıtımı |
Güney Azerbaycanlı bir ailenin istanbullu çocuğu "Aşık Garip Coğrafyası" onun alanı . Çok yönlü bir kişi. Engin ve sınırsız bir hafıza.
Hasta ayrımı yapmadan bakan, kapısını çalan her dertliye deve sunan bir hekim. Hekimlerin dervişi. Reçetelerinde hastalarının sosyal ve iktisadi durumunu yansıtan sosyal adaletçi bir hekim.
Divan edebiyatından halk edebiyatına, oradan günümüz edebiyatına, tarihin derinliklerinden bugünkü meselelerimize uzanan bir kültür adamı. Kültürümüzün arka planına hakim bir entellektüel. İstanbul´un edebiyatımızın ve kültürümüzün "tapu sicil muhafızı". Atasözleri, deyimler, beyitler, mezar taşları, sokak isimleri, tekkeler, çeşmeler, yatırlar... İstanbul´un bütün renk ve kokuları, "anılar müteahhidi" Hüsrev Hatemi´yi terennüm eder.
Aşık Gariplerin, Aşık Keremlerin, Yunusların nefesinden, ikliminden bir ses. Şair hekimlerin en güçlülerinden. Hüzün, elem ve nükte; sevda, yalnızlık ve ölümonun mısralarında gezinir.
Sağcı, solcu, müslüman, milliyetçi, kemalist, batıcı, doğucu...tanifler, ayrımlar ona göre değildir. İlim ile irfanı birleştirmiş, öğrencileri için hem hoca hem dost, asistanların mihveri ve koruyucu limanı, uzmanlar arası köprü kuran bir ilim adamı. |