Kitap Tanıtımı |
..6100 sayılı Kanun yapılırken 1086 sayılı Kanun döneminde ortaya çıkan sorunlar dikkate alınmamıştır. Kanunun yürürlüğe girdiği günden bu yana yayınlanan akademik çalışmalarda ve mahkeme kararlarında hatta Yargıtay kararlarında Kanunun bir çok düzenl.emesinin farklı yorumlandığı anlaşılmaktadır.
Sonuç olarak uygulama birliğinin sağnabilmesinde akademik çalışmalarla birlikte yargıtay kararları yol gösterici olacaktır. Ancak yıllık bir milyona yakın Yargıtay kararı içerisinde usule ilişkin kararları takip etmek uygulayıcılar için çok da kolay olmamaktadır. Bu amaçla başlangıçta kendim için özel bir arşiv oluşturmak amacıyla başladığım çalışmayı arkadaşlarımın önerisi üzerine basılı hale getirip uygulayıcılarla paylaşmaya karar verdim.
Çalışmada Hukuk Muhakemeleri Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren verilen ve örnek olabilecek bütün Yargıtay kararları ilgili maddelerin altına özetleriyle birlikte yorumsuz olarak konulmuştur. Kararların hangi somut olaya ilişkin olduğunun anlaşılabilmesi için tamamı alınmıştır. Mümkün olduğunca aynı karardan birden çok örnek konulmamaya çalışılmış ancak benzerde olsa farklı dairelerin kararlarından birer tane alınmıştır. Çalışmanın uygulayıcılara yararlı olmasnı dilerim. |