Kitap Tanıtımı |
Sizce harfler ilk kez ortaya çıktıklarında ne renkti? Hep böyle ak kağıtlara kara renklerle mi yazıldılar? Yoksa, karanlıkta gün ışığı gibi apaydınlık parıldayan renkler mi taşıyorlardı? Harf sayısı belirli olduğu halde, yeryüzünde nasıl bu kadar değişik dil ve alfabe vardır? Hepsi de oldukça meraklı sorular, değil mi? Belki de bu sorularımızın yanıtlarını Güneş Harfler öyküsünde bulabiliriz.
Güneş Harfleri, ülkemizin ünlü yazarlarından Osman Şahin´in bir öyküsü. Helke, Melke ve İlke adlı üç kardeşin serüvenlerinin anlatıldığı öykü, Toros göçerlerinin dilden dile taşıyıp günümüze getirdiği bir söylenceden yararlanılarak yazılmış. "Yıllar yılı bütün Toros göçerlerinin ağzında, dilindeydi o. "Kapı´nın öyküsü" diye başlayan öykü, cesur, sabırlı, akıllı ve bilgili insanın neleri başarabileceğini anlatıyor bize.
Kitapta, Güneş Harfleri´nin yanı sıra, kaynağını yine Akdeniz insanın yaşamından, Toroslar´dan alan altı öykü daha var. Şapka, Acı Elma Şeker Elma, Çökelek, Dikenler Dile Gelir, Hasip Hüsüp Çetesi ve Sabriyo adını taşıyor bu öyküler. Zaman zaman düş ve gerçeğin iç içe geçtiği bu öykülerin hepsi de ayrı bir yaşam parçasından resimler çıkarıyor karşımıza. Öyküleri ilginç bulacağınıza ve kitabı severek okuyacağınıza inanıyoruz. |