Kitap Tanıtımı |
Türk dili yazılımında, bilgisayarda on parmak metotla F klavyeyi kullanmak çağdaşlıktır, Q klavyeyi kullanmak çağ dışılıktır.
Ülkenin kendi dil özelliğine göre F klavye, dünyanın en bilimsel klavyesi olduğu Birleşmiş Milletlerce tescil edilmiştir.
1955 yılında milli klavye olarak kabul edilen F klavyeye geçildikten bugüne dek dünya şampiyonluklarını hiçbir ülkeye bırakmayan müsabıklarımızın başarısı gerçekten F klavyenin, dünyanın en bilimsel klavyesi olduğunu ispat etmiyor mu? En son Fransa'da yapılan 2011 Dünya Şampiyonasında, dakikada net 139 sözcük (kelime) yazan müsabıkımız Hasan Kurt dünya şampiyonu olmuştur. Bu şu demektir: Bir saniyelik süre içinde 12-13 vuruş yapmıştır!? Ve de sözcük (kelime) yazmak şartı ile...
On parmak metotla klavyeyi kullanmak bir yetenektir. Her insan doğuştan yeteneğe sahiptir. Yeteneğin ortaya çıkarılması için üstün zekalı olmak gerekmez. Okur-yazar olmak ve parmakların anatomi olarak sağlıklı olması yeterlidir. Çorbayı kaşıklayıp dökmeden ağzına götürme yeteneğini gösteren her insan, on parmakla tuşlara vurma yeteneğini her halde çok daha kolay gösterecektir. Yeter ki, bu kitabın tekniğini(öğrenim metodunu) aynen uygulasın.
O halde haydi gelin, Türk dili için bir ucube olan 1873 model İngiliz Q Klavyesini bırakıp, Birleşmiş Milletlerce dünyanın en bilimsel klavyesi olduğu tescil edilmiş olan 1955 model F klavye (Standart Türk Klavyesi)'nde el yordamıyla rahat, huzurlu ve dahi hızlı bir şekilde yazma becerisine sahip olunuz. |