Kitap Tanıtımı |
Çok satan Dünyanın Gizli Tarihi 1 ve 2, Agarta kitaplarının yazarı Turgut Gürsan'dan yine çok ses getirecek bir kitap...
Bu dünyayı perde arkasından yönetenler kimlerdir?
Bu kitabı okuduktan sonra dünyaya başka bir açıdan bakma ihtiyacı duyacaksınız.
Sinarşi, "birlikte yönetmek" veya "uyumlu yönetim" anlamlarına gelen Yunanca kökenli bir kelimeden türemiştir. Çeşitli içeriklere sahip farklı politik süreçleri tanımlamak için kullanılmıştır.
Terimi ilk kullanan Thomas Stackhouse'dur (1677-1752). 1828'de Noah Webster tarafından basılan Webster Sözlüğü kelimenin anlamını sadece "ortak yönetim veya hükümranlık" olarak veriyor. Bu kelimeyi gizli topluluklarla bağlantılı olarak ilk kullanan kişi Alexandre Saint-Yves d'Alveydre (1842-1909) olup bu kelimeyi Şambala'da yaşayan ve kendisinin de telepatik iletişimde olduğu üstün varlıklarla bağlantılı gizli örgütlerin hükümranlığı anlamında kullanmıştır. Saint-Yves, Tapınak Şövalyelerini tarihin en üst sinarşistleri olarak değerlendiriyordu.
1885'te Saint-Yves'e göre Asya'nın yüzeyindeki dağların altında "Kutsal Agarta Ülkesinde", "Evrenin Üstadları" ve dünyanın üstünde yaşayanlara göre teknolojik ve ruhsal açıdan çok daha gelişmiş "Sinarşi" denilen ileri bir topluluk yaşıyordu.
Amerikalı muhalif Lyndon LaRouche, bu terimi dünyayı yönetme hırsında olan elit bir grup için kullanırken Napoleon Bonaparte, Bertrand Russel, Adolf Hitler ve hatta İngiliz Kraliyet Ailesini de bu gruba dahil etmektedir. LaRouche aynı zamanda Dick Cheney başta olmak üzere ABD eski Başkanı George Bush yönetimindeki yeni- muhafazakâr siyonistleri, Alexandre Kojéve, Carl Schmitt ve Leo Strauss'un düşüncelerinin uzantıları ve sinarşinin günümüzdeki temsilcileri olarak kabul etmektedir.
Bu kitapta sinarşizmin Şambala ile bağlantısı, Wolfowitz'in sinarşik çetesi, Türklere ve İslamiyete karşı kurulan sinarşik ittifak, sinarşizmin İspanya İç Savaşındaki rolü, Japonların Tanaka Planı, Avrupa Birliği'ndeki sinarşik bağlantılarla ilgili bugüne kadar yazılmamış birçok gerçeği bulacaksınız. Bu kitabı okuduktan sonra dünyaya başka bir açıdan bakma ihtiyacı duyacaksınız. |