Kitap Tanıtımı |
Yaşanan her aşk kendi efsanesini yazar. Kendi vatanının, kendi insanının, kendi kültürünün kokusu vardır efsanelerde. Kişiler, olaylar, sebep ve sonuçlar değişse de her aşk birbirine benzer aslında. Aşk Efsaneleri bu evrensel duyguyu anlatmak için çıktığı yolda, büyük ilgi gören ilk cildinin ardından serinin devamı olan II.Cildiyle yoluna devam ediyor.
Aşk Efsaneleri isimli bu eserin en önemli özelliği yılın her günü için bir efsanenin olması. İlk cildinde Ocak, Şubat ve Mart efsaneleri yer alan kitabın bu cildi ise Nisan, Mayıs ve Haziran efsanelerine ev sahipliği yapıyor. Dört cilt olarak tasarlanan kitabın diğer ciltleri de yolda ve yılın kalan günleri için gün sayıyor.
Dünya mitolojilerinin ülke ülke, kabile kabile araştırılarak bir araya getirildiği bu eser, belki de dünyada bir ilke de imza atıyor... İçerisinde Eskimolardan, Moğollara, Çinlilerden Aborjinlere, Afrikalılardan Amerikalılara kadar uzanan geniş bir coğrafyada yaşanan mitolojik aşkları barındıran bu yapıt, kadın erkek ilişkilerinin yüzyıllar, bin yıllar öncesini günümüze taşıması bakımından hayli ilginç.
Sevgilisine balık götüren bir Nunaklı, yariyle ölüler diyarına giden bir Hintli kadın, aşklarıyla hep göz önünde olmayı başarmış hovarda Yunan tanrıları ve elbette bir Ferhat, bir Şirin, bir Leyla, bir Yusuf, bir Züleyha... Hepsi ama hepsi bu kitapta bir araya gelmiş, gösterişli bir aşk resmi geçidi yapıyor Türk okuru için...
Geçmişte yayınlamış olduğu aşk konulu eserleriyle (Aşkoloji, Aşkoğrafya, Kadın- Erkek Dedikoduları...) bu alanda haklı bir şöhrete ulaşan, medyanın ve Türk okurunun kendisini Aşkolog olarak tanıdığı Serkan Özburun, Doğu ve Batı Mitolojisi'nden Yılın Her Günü İçin AŞK EFSANELERİ isimli bu 4 ciltlik yapıtın, oldukça ilgi gören ilk cildinin ardından II. Cildiyle yeniden okuyucuya yüreğini açıyor. |