Kitap Tanıtımı |
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları mezunlarının lisans öğrenimine devam etmeleri için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) nda belli bir başarıyı elde etmeleri gerekmektedir.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) nın belli özellikleri bulunmaktadır. Bunlar;
Sınavda uygulanan test, lisans öğrenimi görebilmede geçerli olduğu kabul edilen sayısal ve sözel içerikli zihinsel becerileri ve akıl yürütme yollarını ölçmektedir.
Test farklı ön lisans alanlarından mezun olan öğrencilerin sahip olmaları gereken standart düzeydeki düşünme yeteneklerinin ölçümünü yapmaktadır.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Her bölümde 80er adet olmak üzere toplam 160 soru bulunmaktadır. Verilen süre ise 3 saat (180 dakika) dır.
Adayların DGS hazırlık sürecinde dikkat etmesi gereken en önemli faktör DGSnin bilgi ve becerileri ölçmesinden öte bir hız sınavı olmasıdır. Zamanı iyi kullanma becerisi, soruları hızlı okuma ve pratik düşünme becerisi, hızlı ve pratik çözümleme becerisi DSGde ön plandadır.
Bu kitap yukarıdaki özellikler dikkate alınarak; sınavın kapsamına ve soruların yapısal özelliklerine uygun konu alanlarına ve bireysel çalışma stratejilerine yer verilerek hazırlanmıştır.
Yargı Yayınevi birçok alanda yayınlamış olduğu sınavlara hazırlık ve kaynak kitapları ile öğrencileri başarıya ulaştırmanın verdiği haklı gururu yaşamakta bununla birlikte titiz ve sorumlu bir anlayışla hazırlamış olduğu bu kılavuz kitabı sizlere sunmaktadır.
Kitabın yayınlanmasına katkıda bulunan Yargı yayınevi sahibi Yılmaz Ulaş KAVASa, dizgisini yapan Ayşe ÜSTÜNDAL, Ümit BAHADIR, F. Özgür OFLAZ, Yaprak DURMUŞ, Meryem KORKUTANa ve Yargı Yayınevi Matematik bölümü başkanı Güven GÖLLÜOĞLUna teşekkür ederiz.
Tüm adaylara başarı dileklerimle, |