Kitap Tanıtımı |
Devlet gündelik hayatımızı çok değişik biçimlerde etkilemektedir. İçtiğimiz suyun içermesi gereken klor miktarından, bankaların uygulayabilecekleri kredi kartı şartlarına, tükettiğimiz elektriğe ne kadar fiyat ödeyeceğimize ve bindiğimiz taksilerin hangi özelliklere sahip olacağına kadar pek çok düzenleme devlet tarafından gerçekleştirilmektedir.
Devletin bu düzenlemeleri niçin ortaya çıkmaktadır? Bu düzenlemelerin ekonomik mantığı ve gerekçeleri ile ekonomik ve sosyal sonuçları nelerdir? Bu kitabın amacı bu soruları ele almak ve teorik bir çerçeve içinde Türkiye'deki devletin ekonomiyi düzenlemeler yoluyla kontrol etme yöntemlerini ve sonuçlarını incelemektir.
Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
Bağımsız İdari Otoriteler/Kamu Yararı Teorisi/Ekonomik Regülasyon Teorisi/Doğal Tekel Analizi/Doğal Tekellerin Regülasyonu/Alternatif Regülasyon Modelleri/Eleştirel Regülasyon Teorileri/Yeni Kurumsalcı Regülasyon Modeli/Düzenleyici Etki Analizi/Regülatörün Bağımsızlığı ve Regülasyon Reformu/Rekabet Politikası ve Regülasyon İlişkisi/Regülasyon Ekonomisi Nereye Gidiyor? |