Kitap Tanıtımı |
Emperyalist devletler Mondros Antlaşması ile birlikte yüzyıllarca Hasta Adam teşhisini koyduğu bir zamanların en yüce devleti olan Osmanlı İmparatorluğunun mirası üzerinde anlaşmışlardı. Aklın ve mantığın benimseyebileceği hiçbir kurtuluş ümidi kalmamıştı. Bu kuru mantığın karşısına yalnızca bir mucize gerekiyordu.
Devletin varını-yoğunu ortaya koyarak giriştiği çetin bir harbin dört yıl gibi uzun sürmüş çarkları arasında tüm imkanlarını yitirdiği anda istiklal ve haysiyetin öncüleri kimler olmuştur. Halkın güven kaynağını kimler temsil etmiştir. Kuva-yıMilliyeye ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna gerçek anlamda destek veren; köylüsü, kentlisi ile sokaktaki adamın gözlerinin içine bakarak haysiyet ve ümit aradığı kişiler kimlerdir. Bunlar hangi meslek ve özelliğin sahibidirler.
Kurtuluş Savaşı zaferinin manevi erleri Destan onlarındı
Ordumuz ve cümlemiz bu manevi mürşitlerle her zaman iftihar edebilir. Bu muhteşem hakikat günümüzde dahi bilinmeyen büyük gerçeğe doğru teşhisi koymaktadır.
Türk ferdi, din adamının hayat ve himmetlerini sadece gönülden ve sessizce tasdik eder, hayranlık duyar, maddi ve görünür hiçbir tescile bağlamaz. İşte kitabımızın kahramanı olan Türk din adamları Müslüman Türkün emsalsiz nasibi olmuştur.
Kıdemli tarihçimiz Cemal Kutayın eşsiz arşivinden Cumhuriyetin Manevi Mimarları kitabını okurlarımıza sunmaktan onur duyuyoruz. |