Kitap Tanıtımı |
Sanatın hiç olmadığı bir dünya nasıl bir dünya olurdu? Yazının işlevi ve konumu nedir? Günümüzde roman, öykü, şiir, tiyatro gibi temel yazınsal türler nasıl bir gelişim gösteriyorlar? Yaşadığımız gerçeklerle bir hesaplaşmaya girebiliyorlar mı, girebiliyorlarsa nasıl, olanakları ve sınırları nedir? Geleceğe yönelik nasıl bir yatırım yapıyorlar? Daha somut bir deyişle, bilgisayar dünyası içinde doğup yetişen yeni kuşaklara ulaşmak, onları okumaya özendirmek ve ilgilerini uyandırmak için ne tür yayınlar sunulmakta? Tüm bu gelişmelerin içinde çağdaş Türk yazınının yeri, işlevi ve konumu nedir? Yazınsal yapıtları çok yönlü bir anlama süreci içinde sorgulaması ve değerlendirmesi gereken yazın eleştirisinin işlevi nedir ve bizde nasıl uygulanmakta?
Nazan Aksoy, Semih Gümüş, Turgay Fişekçi, Füsun Akatlı, Yıldız Ecevit, Ayşegül Yüksel, Nihal Kuyumcu, Karin Emine Yeşildada, Selahattin Dilidüzgün, Zehra İpşiroğlu ve diğ.; tüm bu ve benzeri soru/sorunları çeşitli bakış açılarıyla ve farklı boyutlarla inceleyen, yeni sorular soran/sorduran yazılarıyla Çağdaş Türk Yazınında yer aldılar.
Yazınımızın (şiir, öykü, roman, tiyatro, eleştiri, çocuk edebiyatı...) serüvenini öğrenmek isteyenler için bir başucu kitabı, Çağdaş Türk Yazını. |