Kitap Tanıtımı |
Çağdaş şiirimiz, değişim çizgisini izlerken değişik seslere ulaştı. Yüksek seslisi, imge yaratanı, akılla duyarlığı dengeleyeni, akla dayananı, duyarlığı temel alanı, alçak sesle ve serinkanlılıkla söyleyeni... Yetkin Aröz'ün şiiri bu sonunculardan.
-Alpay Kabacalı-
Yetkin Aröz, yaşamın ayrıntısına yönelttiği bakışlar içinde duyarlı, özgün şiirler damıtır. Cami avlularındaki çocuklar, duvar yazıları, acılar ele alınır; İstanbul'un hüzünlerle duyarlıklar oluşturan mekanları şiire dökülür.
-Ahmet Özer-
Aröz, hemen hemen insanın düşünüp duyduğu, ama anlatmakta zorlandığı ortak noktaları yakalayarak şiirleştirmiş. Yazdıklarını kendi de yaşadığı için, lirik bir söyleve kavuşturmuş...
Yapmacıksız, yaşam kadar sadedir onlar. Ama durağan değil... Aröz'ün, şiirini böylesi bir yetkinliğe kavuşturabilmesi, şiir malzemelerinin tümünü çok ince süzgeçlerden geçirdiğini ortaya koyuyor.
-Güngör Gençay-
Yetkin Aröz, insanı çocukluğa adım atışından çetin yaşam kavgasında yer alışına, sevgili için topladığı çiçeklere ve dostluklara uzanışına açılan engin bir duyarlıkta sergiler... Söyleyişindeki yalınlık, okuru sessizce bir ileriki konuma hazırlar, yüreğini doldurur ve fırlatır...
-Seyyit Nezir- |