Kitap Tanıtımı |
Merkez Kitaplar, Esrarengiz Kitaplar adlı yeni dizisinde, edebiyatın aykırı tavırlarıyla bilinen önemli yazarları, karabasanlar, gizler ve sırlarla örülü dünyaların kapılarını araladıkları kitaplarıyla okurlarla buluşuyor...
Polisiye ya da bilimkurgu türlerinden farklı bir çizgide olan dizideki kitaplar, insanoğlunun imgelemindeki karanlık noktaları, gizemli öğeleri içeriyor. Dizinin amacı, değerli yazarların kaleminden çıkmalarına ve kendi türlerinde klasik sayılmalarına karşın unutulmuş ya da Türkçe´ye hiç çevrilmemiş kitapları yeni kuşak okurlara sunmak.
Projenin ilk iki kitabı G.K.Chesterton´ın "Bay Perşembe" ve Anne Rice´ın "Vampirle Görüşme" adlı kitapları.
Medyada "Bay Perşembe":
Chesterton, bir Edgar Allan Poe ya da bir Kafka olabilirdi, ama çok şükür Chesterton olmayı yeğledi.
- J.L.Borges
(Tanıtım Yazısından)
20. yüzyıl başlarında İngiltere´de toplumsal kargaşayı fırsat bilen bir grup devrimci, şehrin izbe yerlerinde toplantılar düzenleyerek teşkilatlanır. Amaçları düzensizlikten yararlanıp anarşi yaratmaktadır. Topluluğun yedi üyesi güvenlik adına haftanın yedi ayrı günü ile anılır. Bir tesadüf sonucu aralarına sızan dedektif Syme, Bay Perşembe kod adını kullanarak eylem planlarının yapıldığı toplantılara girer. Ancak teşkilattaki bu çatlak bambaşka olaylara gebedir: Takma adların ardındaki gerçek kimlikler birer birer ortaya çıktıkça, Bay Perşembe kendini paradokslar ve tuzaklarla örülü daha büyük bir kumpasın içinde bulacaktır.
Bay Perşembe yalnızca politik bir karabasan değil; bir metafizik gerilim ya da casus romanı tarzında yazılmış kozmik bir şaka da değil, ancak üçünden de bir şeyler var... Bugüne dek yazılan en soluk kesici romanlardan biri.
- Kingsley Amis
Cherterton, bir Edgar Allan Poe ya da bir Kafka olabilirdi, ama çok şükür Chesterton olmayı yeğledi.
- J. L. Borges
(Arka kapak yazısı) |