Kitap Tanıtımı |
Mustafa Kemal Atatürk öldü mü? Öldürüldü mü? Hayli yoğun geçen askeri ve siyasi yaşamında pek çok kez ölümle burun buruna geldi. 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak bastığı gün konvoyuna kurulan pusu ile başlayan ölüm tuzaklarıyla dolu yaşamı henüz 57 yaşında hiç beklenmedik bir anda sonlandı.
Pek çok suikastten kıl payı kurtulan Mustafa Kemal'in hasta yatağında sağlığının emanet edildiği yerli, yabancı ve işbirlikçi bazı doktorlar eliyle zehirlenerek öldürüldüğü iddiası hep vardı.
Sözde konusunda uzman çok sayıda yerli ve yabancı doktorun her biri kendilerinden şifa bekleyen hastaya değişik teşhisler koyup farklı tedavi yöntemleri uygulamaya kalkınca Mustafa Kemal onu sevenlerinin gözleri önünde yavaş yavaş eridi gitti.
Ölümüne neden olan hastalıklara dair onca şüpheye rağmen dünyada asırlardır yaygın şekilde uygulanan otopsi bile yapılmadan önce tahnit uygulanan cansız bedeni son nefesini verdikten ancak 15 yıl sonra nihayet toprakla buluşabildi.
Mustafa Kemal'in Türkiye'deki faaliyetlerini yasakladığı Masonlar eliyle öldürüldüğü iddiası senelerdir dilden dile dolaştı. Mason Localarının kapatılması sürecinde yaşananlar ve öldürülmesine karar verildiğine dair birbirini destekleyen onlarca anıya rağmen bu konu hiç aydınlatılmadı.
Cumhuriyet'in ilan edildiği gün meclis kürsüsünde neden çok kısa konuştu?
Yoğun çalışma temposuna dayanamayan kalbi tekleyince kime, "Ne oldu bana çocuk?" diye sordu?
Büyük Nutuk'un yazımı sırasında yakalandığı amansız ağrıyı dindiremeyen doktorlara 'Derhal bu ağrıyı buradan çekin' diye bağırdı
Doktorların 'ayağa bile kalkmayın' uyarısının ardından ne yaptı?
Canına kast eden suikast teşebbüsleri karşısında nasıl tavır aldı?
Hasta yatağında 'zehirlendiğini' anlayınca kime hangi mektubu yazdı? |