Kitap Tanıtımı |
"Aydoğan Vatandaş'ın kitabında sorduğu sorulardan hayrete düştüm"
-Paul Moses, Pulitzer Ödüllü Gazeteci -
"Kesin sonuç, mevcut olayların merkezine dalan ilginç bir kitap."
-Katharine Branning, Bir Çay Daha Lütfen Kitabının Yazarı-
Türkiye'nin uluslararası diplomasideki rolünden, Arap baharına kadar pek çok konuda kapsayıcı yaklaşımlar sunan bu kitapta bir tek renksiz an bile yok.
New York şehri bir yol kavşağıdır. Birleşmiş Milletlerin merkezi, göçmenlerin limanı ve uluslar arası finansın mıknatısı. Bu kavşak iyi bir gazeteci için çok verimli bir yerdir ve Aydoğan Vatandaş; Rupert Murdoch hakkında konuşan The Wall Street Journal'in yayın yönetmeni Robert Thomson'un yanısıra Libya'da tutsak edilmesiyle ilgili ayrıntılı bir anısını aktaran New York Times muhabiri Anthony Shadid ve 1915'te ABD'nin Osmanlı İmparatorluğu'ndaki büyükelçisinin torunu ve Harvard profesörlerinden olan ve Türkler ile Ermenileri uzlaştırmak için çalışan Pamela Steiner gibi isimlerle Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında bir tür arabuluculuk yapıyor!
Aydoğan Vatandaş, ayrık kültür ve yaklaşımlar arasındaki orta yeri bulmak için kendi özgün araştırmacı yaklaşımını ve köprü kurucu bir gazeteci olarak bakış açısını Arabulucu-Amerika Konuşmaları'nda ortaya koyuyor. |