Kitap Tanıtımı |
2005, hak ve özgürlük kayıplarının yaşandığı bir yıldır. Bunun tersine bir gelişmeyi de ancak Latin Amerika'da görmek mümkün olabiliyor.
Bu yılki çalışmamızda özelleştirme ve emek dünyası ağırlıklı olarak yer almıştır.
2005 ALMANAK ANALİZLERİ, altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Özelleştirme-Emek Hareketi-Küreselleşme konularında analizler bulunmaktadır. Bu bölümde yer alan yazarlarımız: Erkan Aydoğanoğlu, Atilla Özsever, Sabrina Kayıkçı, İsmail Sağdıç, Levent Dokuyucu, Ali Erhan Bilgin, Yüksel Akkaya, Aziz Çelik, Zafer Aydın, Gaye Yılmaz, Nuray Sancar, Aslıhan Aykaç ve Sibel Özbudun.
İkinci bölüm, Ekonomi-Bankacılık-Tarım analizlerini içeriyor. Bu bölümün yazarları Gülten Kazgan, Berna Güler Müftüoğlu, Öztin Akgüç, Ahmet Atalık ve Bülent Falakaoğlu.
Üçüncü bölüm, Ortadoğu-Türkiye analizlerinden oluşuyor. Yazarları Temel Demirer
Semih Hiçyılmaz, İhsan Çaralan Sezai Sarıoğlu, Yasemin Özgün Çakar, Atilla Göktürk
Kamil Tekin Sürek, Aydın Cıngı ve Nevzat Onaran.
Dördüncü bölümü, Çevre-Kentleşme konusuna ayırdık. Yazarları Melda Keskin ve Murat Kayıkçı.
Beşinci bölüm, Kültür-Sanat-Etkinlikler başlıklı bölüm. Yazarları Cengiz Gündoğdu, Sennur Sezer, Ebru Moçoş, Adnan Özyalçıner, TÜSAM, Serpil Özaloğlu ve Gülsüm Cengiz.
Altıncı bölüm, Partiler'e ayrıldı. DTP, EMEP, ÖDP, TKP.
Bildiğiniz gibi ALMANAK kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Bireyselleşmenin, tekleşmenin pirim yaptığı bir dönemde böyle bir çalışmayı sürdürebilmek ciddi bir destekle mümkün olabilmektedir. Bu nedenle bize desteklerini esirgemeyen akademisyenlere, araştırmacılara, yazarlara, meslek örgütlerine, sendikalara, partilere ve emeği geçen herkese Sosyal Araştırmalar Vakfı olarak teşekkür ederiz.
Sosyal Araştırmalar Vakfı
Yönetim Kurulu |