Kitap Tanıtımı |
Ahmet Kutsi Tecer, Cumhuriyet Devrimi'nin bir yaratıcısıdır. 1930'lardan başlayarak ülkenin en önemli şairleri arasında adı geçer...
İstanbul ve Paris'te aldığı yüksek eğitimi güçlü bir zırh gibi kuşanarak kendini büyük bir ülkücü olarak Anadolu'ya vermiştir.
Sivas'ta başlayan halkbilim hareketleri, neredeyse mucizevidir; binlerce yıllık Anadolu kültürüne dev bir mıknatıs tutma olanağı bulmuştur. Hayat, karşısına daima elverişli çalışma arkadaşları ve dostlar çıkarmıştır.
Halk edebiyatı, köylü tiyatrosu, geleneksel tiyatro, halk dansları ve halk müziği konusunda yapılan derlemelerin, incelemelerin öncüsü ve bu ilgi alanlarında yol alacakların öğretmeni olmuştur.
Sanat ve kültür hayatımıza getirdiği katkıları altın değerinde olan yaratıcımız için, eski ve yeni dostlarının; yazar, çizer, fotoğrafçı ve grafik tasarımcıların birikmiş emeklerinden derlediğimiz bu kitap, Ahmet Kutsi Tecer'e Armağan olsun.
Kitapta yer alan yazarlar, sanatçılar
Nurullah Ataç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Zahir Güvemli, Cahit Sıtkı Tarancı, Ceyhun Atuf Kansu, Hikmet Dizdaroğlu, Mehmet Kaplan, Haldun Taner, Tan Oral, Melih Cevdet Anday, Metin And, Ömer Atilâ Sav, Vedat Günyol, Agop Arad, Doğan Hızlan, Metin Turan, M. Sabri Koz, Ercüment Kalmık, Şeref Akdik, Yıldız Cıbıroğlu, Atila Alpöge, Bedrettin Tuncel, Yusuf Ziya Demirci, Konur Ertop, Necil Kâzım Akses, Refik Epikman, Elif Naci. |