Kitap Tanıtımı |
Piyâle Madra Ankara´da doğdu. Ortaöğrenimini bu kentte tamamladı. 1974´te Fransa´ya giderek eğitimini Grenoble´daki Ecole des Beaux-Arts´da sürdürdü. 1977´de D.G.S.A Uygulamalı Endüstri sanatları Yüksekokulu grafik bölümünü bitirdi. Grafik çalışmalarını 1981´de Stockholm´da sürdürdü.
Madra, önce Piknik bantlarıyla tanındı. Piknik, 1982´de Milliyet´te başladı, ardından yaklaşık 10 yıl boyunca Cumhuriyet´te yayınlandı. 1992´de ise Türkçe ve İngilizce olarak kitaplaştı.
Piyâle Madra Âdemler ve Havvalar´ına ise 1994´te Yeni Yüzyıl gazetesinde başladı. Gazetenin 1998´de yayın yaşamına son vermesi ile Radikal´e geçen Âdemler ve Havvalar´ın ilk kitabı aynı yıl Yapı Kredi Yayınları´ndan çıktı. Piknik´ler de, Âdemler ve Havvalar da çizgi film oldular. Piknik´ler TRT 1´de, Âdemler ve Havvalar NTV´de yayınlandı. Piknik yurtdışına da açıldı. Yayın haklarını İspansol Televizyonu Canal Metro satın aldı. |