Kitap Tanıtımı |
1968'den 2018'e kadar kırk kitaba imza atan Mustafa Kutlu, kendi deyişiyle "öyküsünü geç bulsa da" onu sağlam temellere yaslayarak, yerli ve millî olduğu gibi esasen İslamî bakış açısına sahip bir yazardır. Yaslandığı hikmet ve ahenk çizgisini her kitabında bir üst seviyeye taşımış, geleneği yenileme yolunda kendine has bir dil ve üslup ortaya koymuştur.
Müslüman Türk toplumunun modernizmle maruz kaldığı yabancılaşmayı hikâye ve deneme yazılarında kalbî bir dille nakledip eleştiren Kutlu, bu sene yazarlığının 50. yılına ulaştı. Hareket, Dergâh dergisi ve Dergâh Yayınları camiası olarak Mustafa Kutlu'nun edebiyattaki 50. yılını kutluyoruz. Zaten bu 50 yıl "biz" olarak, birlikte, yan yana, iç içe geçti.
Dergâh Yayınları, bu ajanda ile Türk edebiyatının usta hikâyecisi Mustafa Kutlu'nun 50 yıl boyunca yazdığı yazı ve hikâyelerden oluşan bir seçki sunuyor. Bu zengin seçki hem yazarın hem de onun gözünden Türkiye'deki değişimin ipuçlarını vermesi bakımından önemli. Ajandamıza Kutlu'nun hayatındaki önemli olaylar ile her hikâyesi birer tablo olan yazarın çeşitli dönemlerde yaptığı resimleri ve tamamına yakını Hareket dergisinde yayınlanan çizgileri eşlik ediyor. |